Jump to content

Sikeressé válni tudni kell: a sikeres emberek 4 titka

2019. 08. 14. 14:41

Mindenki vágyja, hajhássza, irigyeli és kutatja a sikerességhez vezető utat – a jó hír, hogy vannak már előttük úttörők, akik a feltörekvő generáció számára gyakorlatban is hasznosítható tudást kínálnak. Összegyűjtöttük a „nagyok” titkait.

A szóban fogó dolognak természetesen több összetevője van, de alapvetően ezek azok az irányvonalak, amelyek mentén érdemes elkezdeni az építkezést. Mert, ahogy Arnold Schwarzenegger is mondta: „a sikernek nem titka van, hanem ára.” Ezutóbbit pedig sokféleképp kell megfizetni.

Szenvedély, elhatározottság

Triviális, de ennél alapvetőbb dolog nem létezik, ami összetevőjeként szerepelne a sikernek. Ugyanis, számos akadály, és nehézség kerül az ember útjába nap, mint nap, de a zsigerből fakadó motiváció, az a fajta szenvedély, ami fűti az illetőt a céljai elérésében, semmi mással nem pótolható. Így, ha ez nincs meg, a siker valószínűleg elmarad.

Idő, idő, idő mindenekfelett

A konstrukció másik eleme a megfelelő időmenedzsment. Ennek híján ugyanis a legnagyobb talentum is elveszik a mindennapok forgatagába. A teendők priorizálása, a napi terv felvázolása hatékonyabbá, gördülékenyebbé teszi a napokat, így a nap végeztére nem elforgácsolódott energiapakkok, hanem végrehajtott feladatok szerepelnek a listán.

Sportolni szükséges!

Számos kutatás igazolja, hogy a sport segíti a koncentrációs, jobb munkahelyi eredményeket indikál, és a döntéshelyzetben is segítségére van az embernek. Nem véletlen a testmozgás ennyi áldásos hatással bír. A spot ugyanis mintegy flow-élményként kiszakít a mindennapokból, és egy-két órára zen állapotba helyezi mind a testet, mind a lelket, aminek köszönhetően minden flottabbul megy a magánéletben és a munkában egyaránt.

Környezeti befolyás

A hatékony munkához, a kreatív tevékenységhez bizony szükséges egy olyan környezet, ahol a múzsa csókja szinten minden sarokban megbújik. A káosz, kosz és zavaró terek erre nem alkalmasak. Ha olyan helyet keresel, ami felpörgeti az agyad, érdemes színes, szagos, természetközeli helyre letenni a voksod, mert ezekben rejlenek a serkentő gondolatok.

(Forrás: penzugyguru.co.hu/Fotó: pixabay.com)