Jump to content

Megalakult az Európai Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Egyesülete

2020. 02. 18. 10:53

Megalakult az Európai Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Egyesülete (European Digital Finance Association (EDFA)), a nonprofit szervezetben a magyar társszövetség alapító tagként vesz részt - közölte a Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) az MTI-vel szerdán.

Az európai szervezetet 9 európai fintech és elektronikus fizetéssel foglalkozó szakmai szervezet alapította Brüsszelben.
A közleményben felidézik: tavaly indult európai szintű szakmai párbeszéd Európa több fintech és elektronikus fizetéssel foglalkozó szakmai szervezete között, amely kezdeményezést részben az EFISZ tagok indítottak el egy korábbi Visegrádi

Együttműködést támogató konzultáció alkalmával. A szakmai párbeszéd eredményeként az EFISZ lehetőséget kapott, hogy alapító tagja legyen a kedden megalakult European Digital Finance Association (EDFA) nonprofit szervezetnek. Az EDFA céljai között szerepel, hogy működése során aktív konzultációt folytasson az európai uniós szabályozói oldallal, amely szakmai munka már elkezdődött a megújítás alatt lévő EU Fintech Akcióterv kapcsán, fókuszban tartva az innovációt és erősítve ezzel a fintech szektort.

Az EFISZ 2017-ben az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kezdeményezésére alakult meg. Az alapítók a Budapest Bank Zrt., a GIRO Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt., a Pénzjegynyomda Zrt., a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)