Jump to content

Pénzügyek hatékonyan, Twitterrel

2012. 07. 31. 00:00

Az internetes médiában nem könnyű eligazodni a számtalan tartalomszolgáltató között, akik különféle üzlettel, közgazdaságtannal, vagy személyes pénzügyekkel kapcsolatos anyagokat ajánlanak olvasóiknak. A Narancs Juice összegyűjtött tíz ilyen tartalmat közvetítő Twitter-csatornát – ezek segítségével könnyen átláthatják a gazdasági sajtó angol nyelvű termését is.

A személyes pénzügyeket fókuszba helyező Twitter közül ajánljuk a MoneyEnergy-t, amely elsősorban a a pénzügyi döntések, a befektetések és a banki szolgáltatások kapcsán közvetít információkat. Hasonlóan minőségi anyagokkal szolgált a Chicago Tribune újságírója, a Becky Yerak, aki elsősorban magánbefektetések és biztosítási szolgáltatások szakértője. A közgazdaságtanról és a befektetésekről is naprakész adatokat és tényeket közöl Alexi s Eisenhofer is.

Amennyiben például részvényekkel, vagy más komplexebb befektetési eszközzel is rendelkezik, érdemes megnéznie például a CME Csoport Twitterét, ahol az elemzők folyamatosan publikálják meglátásaikat a friss gazdasági események kapcsán. A magyar tőzsdei információkat könnyűszerrel követhetjük nyomon a TőzsdeHírek feedjén, míg ennek külföldi változatára alkalmas például a Today Trader. E forrásból ráadásul láthatja egy nemzetközi befektetési közösség reakcióit, tehát valódi helyzeti előnyt szerezhet az értékpapírokkal való kereskedésben is.

Ha saját pénzügyi döntései felelős meghozatalán túl is érdeklődik az üzlet és a gazdaság világa iránt, akkor naprakész és pontos gazdasági híreket és elemzésekhez férhet hozzá a CNN Money csatornáján keresztül. Ezen kívül szinte minden nagyobb gazdasági lap is rendelkezik különleges Twitter-tartalmakkal – ilyen például a Financial Times, vagy Wall Street Journal Number Guy. Ez utóbbi érdekes számokat közöl nap mint nap az üzlet és a politika világából.

Szeretne elmélyedni a gazdaság elméleti oldalában is? Nem tudja hol kezdje? A legjobb világgazdaságról szóló tanulmányok elérhetőek például az Orgs and Markets segítségével. Szeretné világhírű közgazdászok írásait olvasni: ott van például a Nobel-díja Paul Krugman politikai véleményblogja a New York Times-on. Ha Keynes öröksége helyett inkább az osztrák iskola tudósai érdeklik, akkor nézzen rá a Taking Hayek Seriously nevű blog filozófiai fejtegéteseire vagy közéleti kommentárjaira is!