Jump to content

Mibe fektessünk ötezer forintot?

2012. 09. 30. 00:00

Az interneten számos tanács lelhető fel azzal kapcsolatban, hogyan érdemes befektetnünk számottevő  értékű rendszeres vagy egyszeri megtakarításainkat. Igen, de mihez kezdjen az, akinek semmiféle megtakarítása nincs? És úgy egyáltalán, mit lehet kezdeni igazán kevés pénzzel? A következőkben néhány ötletet mutatunk be, amely ötezer forint „befektetéséhez” segíthet.

Nyissunk netes megtakarítási számlát!
Kétezer forint éppen elegendő lehet ahhoz, hogy megnyissuk életünk első internetes megtakarítási számláját, hiszen az efféle pénzügyi termékek csak nagyon alacsony kezdő számlaegyenleget követelnek meg. Ez az opció igen biztonságos befektetésnek számít, ugyanakkor meglehetősen alacsony kamatozásra számíthatunk.

Cseréljük le az olajat!
Amennyiben csak kevés befektetendő pénz áll rendelkezésünkre, akkor valószínűleg a költéseinkre is megpróbálunk odafigyelni. Autónk olajcseréje ilyenkor valószínűleg nincs elől prioritási listánkon, noha a megfelelő időközönként elvégzett karbantartás számos későbbi anyagi kártól és veszélyhelyzettől megóvhat minket. Az olajcsere potenciálisan igen jó befektetés lehet!

Kedveskedjünk szeretteinknek!
Furcsán hangozhat ismét pénzköltési lehetőségekről beszélünk, de tulajdonképpen partnerünk, szeretteink, családtagjaink megajándékozása is kiváló befektetés. A váratlan meglepetést és a figyelmességet többszörösen kaphatjuk vissza a hétköznapok során.

Ennyi pénzből hitelezhetünk is!
Világszerte egyre inkább terjed az úgynevezett közösségi kölcsön intézménye, amely tulajdonképpen egy egyeztetőfelületet jelent a különféle baráti és magánkölcsönök lebonyolítására. A magyar Noba például már 1000 forinttal is lehetővé teszi a baráti kölcsönnel hitelezők beszállását – akik egyébként össze is állhatnak és közösen hitelezhetik meg ismerősük pénzügyi igényeit.

Javítsunk ki ezt-azt!
Otthonunkban mindig találhatunk olyan részleteket, amelyekre ráférne egy-két simítás, kis szépítés, vagy felújítás. Ötezer forintból természetesen nem fogunk járólapozni vagy szigetelni, viszont némi anyagvásárlással és kis barkácsolással rendbe tehetünk kisebb problémákat. Ezek később – az autó olajcseréjéhez hasonlóan – jelentős károktól óvhatnak meg minket és családunkat.

Gyűjtsünk befektetői szemmel!
Sokan gyűjtenek bélyeget, érméket, vagy különféle kártyákat, amelyek megvásárlása a külső szemlélő számára felesleges pénzkidobásnak tűnhet – ez viszont nem feltétlenül igaz. Amennyiben eléggé ismerjük hobbinkat, érdemes elkezdeni néhány tárgyat kifejezetten befektetői szemmel megvásárolni. Hosszú távon ezzel tényleg nagyot nyerhetünk!

Indítsunk weboldalt!
Ha van olyan mondanivalónk, üzleti ajánlatunk, vagy bármilyen más érdekes ötletünk, amit szívesen megosztanánk a nagyközönséggel, akkor az egyenes út ma már az internet. Ötezer forint éppen elég lehet arra, hogy lefoglaljuk a nekünk tetsző domain-nevet. Ez ráadásul akár még tartalom nélkül is értékes lehet, amennyiben arra potenciálisan másnak is szüksége lehet. Az internetes megjelenés még mindig jó befektetés. A NarancsJuice.hu sajnos már foglalt…