Jump to content

Tippek női vállalkozóknak!

2013. 02. 26. 00:00

Egy vállalkozást sikerre vezetni korántsem egyszerű feladat - a siker a legtöbbször rengeteg erőfeszítést, tanulást és elköteleződést igényel. Linda Tomb Unleash Your Business nevű projektje kifejezetten nők számára nyújt praktikus tanácsokat a vállalkozás ügyeinek hatákony intézéséhez. Eheti blogposztunk ezekből szemezget Adrienne Burke nyomán

Álljunk meg minden reggel!

A nők természetesen több dologgal is képesek egyszerre foglalkozni. A gyermeknevélést és vállalkozást egyidőben megvalósító Linda Tomb ugyanakkor azt állítja: fontos minden reggel megtervezni és elképzelni a nap ideális menetét, 5-10 percben számba venni a legfontosabb problémákat és az azonnali döntést igénylő szituációkat. Az efféle mindennapos tisztázás jóval átláthatóbbá és kiegyensúlyozottabbá teheti vezetői működését!

Kapcsolódjunk le!

A kommunikáció fontos, de ha egész nap az üzleti partnerektől és a munkatársaktól érkező leveleket vagy a közösségi hálót figyeljük, könnyedén elvesztegethetjük legkreatívabb óráinkat - a legjobb, ha ezeket munkára vagy tervezésre fordítjuk. Az állandó e-mail csekkolását elkerülendő, jobb ha valamilyen időzítő programot használunk, amely meghatározott keretet biztosít a kommunikáció elintézésére.

Kezdjük a sziklával!

Ha egy feladatot vagy problémát néhány nagyobb szikla, pár kavics és némi homok mozgatásával tudunk megoldani, kezdjük a sziklákkal - így Tomb metaforája. A kihívások jó részére igaz, hogy érdemes a legnehezebb résszel kezdeni. Ha ezeken túl vagyunk, az egész problémát dinamikusan tudjuk felgöngyölíteni.

Delegáljon!

Egy vezetőnek nem feltétlenül feladata, hogy maga hajtson végre minden apróságot, amely a cég ügyeivel kapcsolatban felmerül. Sőt, ez inkább a rossz vezető ismérve. Ha úgy érzi, hogy túlságosan önre tornyosulnak a nem stratégiai jellegű teendőt, gondolja meg hogy alkalmazni tud-e mondjuk egy asszisztenst, esetleg újra tudja-e szabni meglévő munkatársai feladatait.

Légy hálás!

Ha a jó dolgokat keresed mindennapjaidban, jóval könnyebbé válhat az üzleti ügyek menedzselése. Ha éppen jól mennek a vállalkozás dolgai, meríts erőt belőlük, pozitív hozzáállásod kisugárzik munkatársaidra és családtagjaidra is. Ha a vállalkozás nehézségekkel küzd, dolgozz keményen és meríts erőt családodból, amiért még mindig hálás lehetsz!