Jump to content

Húsvéti tojások vállalkozóknak

2013. 03. 31. 00:00

A húsvét természetesen a családé, ám ezt követően nem árt egy kicsit az üzlettel is foglalkozni. Az alábbiakban kisvállalkozásoknak szóló üzleti tanácsokat olvashatnak, húsvéti hasonlatokkal.

Gondolkodj úgy, mint a nagy nyulak!
Légy nyitott a növekedésre, sőt: tervezd meg azt! Ha letisztult célokat és elvárásokat tűzöl ki vállalkozásod elé, az jó eséllyel meghozza az eredményét. Légy magabiztos és ha van alkalom a bővítésre, akkor ragadd meg azt!

Válassz másféle tojást!
Az egészséges kisvállalkozásnak jó cash flow-val kell rendelkeznie. Ha nem látsz ki az adósságból, nézd át azokat a termékeket, amelyek segítségével újraütemezheted azt és enyhítheted a bankok/beszállítók szorítását!

Ne hagyjon le a többi locsoló!
A likviditási problémák azért is károsak, mert meghosszabbítják az üzletmenet lebonyolításának idejét. A legtöbb vállalkozás felé késve érkeznek meg a bevételek. Ez ellen hazánkban nehéz tenni, de tegyünk meg minden tőlünk telhetőt. Bocsássuk ki időben a számlákat és kössünk jó szerződéseket.

Vannak jó tojásszerzési taktikák
A kintlévőségek kifizetésének időtartamát lerövidíthetjük például a korábban fizetők kedvezményeinek bevezetésével, cash flow tervezéssel és hitelcsekkek használatával.

Használj új festékeket is!
Az internetes platformok és a közösségi média mára szinte teljesen becsatornázódtak a mindennapokba. Ezzel a kisvállalkozásoknak is lépést kell tartania. Ebben a szektorban még arra is esélyünk lehet, hogy ezzel szerezzünk versenyelőnyt vállalkozásunknak.

Figyeld, mi történik a mezőn!
Folyamatosan legyél tisztában versenytársaid tevékenységével és legyél nyitott a legfontosabb iparági és gazdasági hírekre. Ezek sokat segíthetnek döntéseid megalapozásához.

Ugorj távolabb és magasabbra!
A vállalkozás kockázatos műfaj, kockázat nélkül nincs is üzlet. Gondolkodj a kereteken kívül. Ha jó lehetőséget látsz, vágj bele!

Figyelj a tojások rendjére!
A pénzügyi precizitás nemcsak a könyvelési szabályok betartásából áll - legyenek terveid és becsléseid a történésekről! A könyveléssel pedig nem elég a pénzügyi év végén foglalkozni!

Forrás: Scoop Business

Fotó: Free Digital Photos