Jump to content

Szokások, amelyek a siker korlátai

2013. 05. 21. 00:00

Az emberek sokszor készítenek listát tennivalóikról, ezeket mindannyian jól ismerjük. A Huffington Post szerzője viszont most egy ne-tedd-meg listát készített: ha ezekről a szokásokról lemondunk, kiegyensúlyozottabb és sikeresebbek lehetnek mindennapjaink.

Beszélgetés közben telefonozol?

A munkahelyi és a magánjellegű kapcsolatokat is akadályozza napjaink egyik lehangoló szokása: az, hogy a beszélgetőpartnerek sokszor egymás helyett okostelefonjukkal vannak elfoglalva. Ez hosszú távon senkinek sem jó - emberi kapcsolataink biztosan meghálálják, ha nem alkalmazásainkkal bíbelődünk fontos beszélgetések, megbeszélések, tárgyalások alatt.

Mást csinálsz, mint amit kellene?

Ha másokkal dolgozol egy csapatban, vagy egyszerűen csak munkahelyi megbeszélésen veszel részt, akkor célszerű egy dologgal, mégpedig a témával foglalkozni. Senki sem örül annak, ha valaki nem adja meg az alapvető tiszteletet a másiknak a munkakapcsolatokban, ráadásul a "multitask"-olással biztosan csökken tevékenységeink hatékonysága.

ByeAlex fontosabb?

A családod, a barátaid, a munkatársaid, esetleges alkalmazottaid vagy főnökeid szoros kapcsolatban vannak veled és meghatározzák életed menetét. Ezt nem mondhatjuk el ezer éve nem látott Facebookos ismerőseinkről vagy a bulvármédia sztárjairól. Kíváncsinak lenni egy bizonyos fokig erény, de ügyeljünk arra, hogy gondolatainkban a fontos kapcsolatokra fókuszáljunk!

Leragadtál a múltban?

A hibákból tanulhatunk, de semmiképp sem szabad leragadnunk bennük. Ezt persze könnyű mondani, de a lényeg az hogy a felmerülő problémákat megoldjuk, ehhez pedig múltbeli tapasztalatainkat is igyekezzünk felhasználni.

A biztos sikerre vársz?

A siker nem jön kockázatmentesen. Ha kitérsz a lehetőség, a megragadható alkalom elől, akkor talán soha nem jön el. Tanulj, dolgozz és kockáztass!

Másokról, mások mögött?

A pletyka általában nem a sikeres emberek sajátja. Informáltnak lenni jó, de kihívásaink helyett nem szabad a pletykákra építenünk. Beszélgetéseid szóljanak értékes ügyekről!

Azt mondod igen, pedig közben nem?

A hosszú távú sikerhez meg kell tanulnunk elutasítanunk a velünk kapcsolatba lépő kollégák, barátok és mások kéréseit. Ha érthetően el tudod mondani, hogy mit miért nem szeretnél megtenni, senki nem fog rosszindulatúnak gondolni.

Forrás: HuffPostSmallBusiness

Fotó: Free Digital Photos