Jump to content

Hogyan kerüljük el a csalókat?

2013. 05. 30. 00:00

A pénzügyi hamiskártyások és csalók számos módon próbálnak szert tenni pénzünkre és pénzügyi információinkra, ezért jobban tesszük, ha ismerünk néhány alapvető védekezési módszert távoltartásuk érdekében.

Veled is megtörténhet!

A pénzügyi csalók nem mindig a legnagyobb vagyonokat vagy a legtekintélyesebb pénzügyi szolgáltatókat támadnak meg. Sok esetben online vásárlási oldalak és kamulevelek próbálják meg a gyanútlan fogyasztók adatait kicsalni.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Ha interneten olyan vásárlási lehetőségekkel találkozunk, amelyek irreálisan alacsony árakon adnak értéke termékeket vagy szolgáltatásokat, akkor jó eséllyel átveréssel lesz dolgunk. Sok csaló kínál befektetési lehetőségeket is. Ilyenkor viszont éppen kisebbnek próbálják mutatni a hozamlehetőségeket - hátha ezzel sikerül elkerülni a gyanúba keveredést.

Kérdezz, kérdezz, kérdezz újra!

Ha interneten próbálod intézni ügyeidet, nem árt ha kérdezősködsz egy kicsit új szolgáltatások igénybevétele előtt. Tedd fel kérdéseidet közvetlenül az állítólagos szolgáltatónak, kérdezz netes fórumokon és ha tudsz, igyekezz valós kapcsolataidtól is információkat szerezni.

Regisztrált-e a pénzügyi szolgáltató?

Ha egy pénzügyi szolgáltatásokat nyújt vállalkozást nem regisztrált valamelyik elismert pénzügyi felügyelet, rögtön felejtsük el a dolgot. Ennek mindig nézzünk utána.

Használj vírusirtót!

Az adathalászok sokszor a mi gépünkből támadnak. Frissítsük vírusadatbázisainkat és csekkoljunk rendszeresen!

Olvass utána!

Ha többet tudsz a csalókról, akkor kisebb az esélye hogy egyszer te is áldozatként végzed.

Szakíts időt a döntésre!

Soha ne dönts zsigerből egy netes ajánlatról, mert abból nagy bajok tudnak kerekedni. Inkább gondold végig, szerezz információkat és dönts megfontoltan!

Forrás: eZonomics

Fotó: Free Digital Photos