Jump to content

Nyáron a munkahelyen - mit csináljak? I.

2013. 07. 31. 00:00

A legtöbb munkahelyen egy kicsit megváltozik a hangulat az év legmelegebb időszakában. Az üdülések és a hőség idején ennek megfelelően érdemes a munka világában is némileg másképpen viselkednünk, máshová fektetnünk a hangsúlyokat. A FinancialPost ehhez jónevű menedzserek nyári tippjeit gyűjtötte össze.

Gondolj a jövődre!

Jim Whitehurst, a Red Hat nevű szoftvercég vezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy nyáron kicsit több időnk van fellélegezni és végiggondolni dolgainkat. Jó, ha a nyári feltöltődés a szintén nagyon fontos családi programokon túl hosszú távú gondolkodásra is sarkall. Nyáron lesz fél óránk azon gondolkodni, mi történhet életünkben a következő három, öt vagy tíz évben. Gondolkodjunk hosszú távon és legyen stratégiánk!

Ne húzzon fel a forróság!

A hőség sokakból feszélyezettséget, idegességet vált ki, de ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen. A LinkedIn-t vezető Neil Blumenthal elmesélte, hogy az irodai klíma meghibásodásakor személyes jelenlétével és őszinte bocsánatkérésével tudta megelőzni a káros munkahelyi hangulat kialakulását.

Teremts értéket nyaralás közben!

Richard Branson, a Virgin alapítója úgy gondolja: nyaraláson semmiképp sem érdemes dolgoznunk, érdemes magunk mögött hagyni a feladatokat és a pihenésre, élményszerzésre, feltöltődésre koncentrálnunk. Szerinte ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy olykor ne gondolhatnánk munkánkra: az üdülés új környezete sokszor kreatívabb megoldások kitalálására sarkall minket. Hagyd, hogy eljöjjön a Heuréka-pillanat.

Foglalkozz azzal, amivel máskor nem!

Nyáron lelassulhat a munkatempó, de ez egyben lehetőségeket is hordoz magában - emlékeztet Michael Fertik, a Reputation.com vezérigazgatója. A menedzser szerint ilyenkor ideje elvégeznünk azokat a feladatokat, amelyeket egész évben halogattunk. Ezen felül ilyenkor érdemes kitűzni új céljainkat is.

Építs kapcsolatokat!

Nyáron mindenki lazább, közvetlenebb, nyitottabb valamivel, ráadásul senki sem szeretne annyit dolgozni. Itt az idő, hogy megismerd munkatársaidat szabadidős eseményeken is vagy csak beszélgess velük egy jót munka után! Ezt a stratégiát követi a Likeable-t irányító Dave Kerpen is.

Forrás: FinancialPost

Fotó: Free Digital Photos