Jump to content

Jön az ősz - készítsünk díszítést olcsón!

2013. 08. 27. 00:00

Ahogyan a hőmérséklet csökkenni kezd, a legtöbb háziasszonyban úgy merül fel a gondolat: jó lenne új dekorációt készíteni lakásunkba, hiszen a meleg színek és az ízléses díszítések a borús napokon is jó hangulatot adhatnak a családnak. De a díszítéseket nem feltétlenül olcsó megszerezni - íme néhány apróság, amelyekkel mérsékelheti kiadások mellett dobhatja fel lakását.

Az illat számít!

A lakásban érezhető illatok elsőre meghatározzák a látogatók (és az lakók) benyomásait. Érdemes ezért néhány gyertyát vásárolnunk - ezek közül lehet olyanokat találni, amelyek egyszerre olcsóak és különleges illatokat hoznak életünkbe. Készíthetünk egyébként házilag is gyertyákat régi, már leolvadt gyertyák viaszainak és némi aroma felhasználásával. Ez egyszerre kreatív és olcsó módja az aromaterápiának.

Keress új szöveteket!

Az új bútorok szinte mindig drágák és nem osztják olcsón a nagy cégek lakástextíliáit is. Ha viszont némi időt rászánsz arra, hogy átnézd a kisebb méteráruboltok és a nagy lakberendezési áruházak akciós szöveteit, akkor biztosan találhatsz néhány kedvezményes áron kínált szövetet. Ezek felhasználásával egy csapásra megújíthatod lakásod arculatát és kis szerencsével igazán olcsón megúszod a változtatást.

Kapd el a színeket!

Az ősz a színek változásáról is szól - ez egyrészt a hideg időjárás egyik jele, másrészt a természet ilyenkor igazán szép színekben pompázik. Nyugodtan kiegészítheted lakásod díszítését néhány elszíneződött levéllel vagy más természetből vett elemekkel. Készíthetsz például nagyszerű lenyomatokat is! Ezeket akár a parkban is megszerezheted - egyszerre kerülsz közelebb a természethez, miközben egy fillért sem kell költened az ilyen jellegű díszítésre.

Készíts fotókat!

A természetfotósok profi képeit sokszor nagyon drágán adják - te viszont kinyomtathatod saját képeid is. Ezek persze nem lesznek annyira szuper minőségűek, mint a szakemberek termékei, de egy közepes fényképezőgéppel azért igazán szép pillanatokat lehet elkapni. Ráadásul, ha ezek kinyomtatott változatait rakod ki lakásodba, akkor mindig büszke lehetsz saját termékeidre. Légy kreatív, ez sem drága!

Tanulj meg dekorálni!

A csináld-magad projektek persze nem mindenki kedvencei - viszont ha spórolni akarsz és díszíteni egyszerre, akkor mégiscsak érdemes utánanézned az interneten egy-két alapvető praktikának. Ezek mindig jól jönnek, lakásod pedig sokkal jobban fog kinézni. A pénzköltés pedig még mindig nincs előtérben.

Vásárolj az interneten!

Néhány lakberendezési cikket persze mindenképp meg kell vásárolnod. MIelőtt megvennéd a legelső szembejövő ajánlatot, érdemes körülnézned az interneten is, hiszen ma már számos oldalon kínálnak remek áron új és használt lakberendezési termékeket.

Forrás: Women&Co

Fotó: Free Digital Photos