Jump to content

Vásárolj okosan az iskolakezdéshez!

2013. 08. 27. 00:00

Mindjárt kezdődik az iskola, ez pedig sok szülő pénztárcáját igencsak megterheli - tankönyvek, tanszerek, ruhák sokaságát kell megvásárolnunk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amelynek szem előtt tartásával mérsékelhetők a kiadások.

Először készíts leltárt a tanszerekből!

Ne kezdj rögtön a vásárlással, hiszen ha gyermeked már tavaly is iskolába jársz, jó eséllyel maradtak készletek egy évvel ezelőttről. Tehát: először készítsünk leltárt, utána indulhatunk az üzletekbe!

Készíts pontos bevásárlólistát!

Ha megismertük a készleteket, akkor következhet a szükségletek pontos feltárása. Ennek során mindig légy pontos és alapos - ennek segítségével kiszűrheted a felesleges dolgokat és nem fogod elfelejteni azt, ami viszont tényleg fontos.

Csak azt, ami kell!

A lista elkészülése után is szembesülhetünk például azzal, hogy gyermeked próbál meggyőzni bizonyos tárgyak megvásárlásáról. Ha spórolni szeretnél, ebben mindenképpen légy kemény: azt vásárold meg, ami tényleg kell és ami a listán rajta van. Amennyiben a listát gyermeked megkérdezésével készíted el, akkor ő is jobban fogja tisztelni annak tartalmát.

Tervezz az anyagiakkal is!

Jó, ha előre felállítasz egyfajta iskolakezdési költségvetést - tudnod kell, hogy mennyit tudsz iskolakezdésre fordítani, ezt pedig neked és gyermekednek is érvényesítenie kell a beszerzések során. Jó, ha a vásárláskor mindig közlöd vele is, mennyi pénz marad a büdzsében.

Keress kuponokat!

Egyes márkák és üzletláncok akcióival olcsóbbá tehető az iskolakezdés, ezért jó, ha nyitott szemmel jársz az akciós ajánlatok között.

Ne csak iskolakezdéskor vásárolj!

Nagyot spórolhatsz, ha némely, időszakos szükségletként megjelenő cikket nem a nagy iskolakezdési láz idején, hanem az azt követő leárazások alkalmával vásárolsz meg.

Nézz körül!

Ne vásárolj meg mindent az első boltban! Ha körbenézel, áttekinted a prospektusokat és a diszkontáruházak ajánlatait, akkor jó néhány terméket jóval olcsóbban vehetsz meg, mint ha egy helyen tennéd meg ugyanezt.

Forrás: Financial Highway

Fotó: Free Digital Photos