Jump to content

Milyen foglalkozást válasszon, aki nem bír irodában ücsörögni?

2017. 04. 27. 22:35

Aki nem tudja elképzelni, hogy napi minimum 8 órát irodában, a négy fal között, ne adj' Isten egylégterű irodában tölt, és szíve szerint egész évben úton lenne, emberekkel ismerkedne, azoknak készült egy összeállítás arról, hogy milyen foglalkozásokat választhat, ahol kiélheti utazási szenvedélyét. A felsorolt állásokkal ráadásul még jól is lehet keresni. Lássuk a listát!

A nagy átlag évente egyszer, maximum kétszer - télen és nyáron - teheti meg, hogy hosszabb szabadságra megy, és olyankor kettesben a párjával, vagy a családjával elutazik valahova kikapcsolódni, egy új országot, várost felfedezni. Vannak, akik alig hogy visszaérkeznek a szabijukról, már a következő utazásukat tervezik, minden munkaszüneti napot kihasználnak, hogy újra útra keljenek, akár egyedül is. Akinek nem elegendő az évi néhány alkalom, hogy elhagyja az országot, választhat olyan foglalkozást, ami lehetővé teszi a jövés-menést a nagyvilágban.

Egy új kutatásból kiderült, hogy az álommelót nem feltétlen az utazási ágazat vagy a turizmus területén kell keresni.

Az állásokat összegyűjtő Indeed rangsorolta a 14 legjobban fizető állást az utazás szerelmeseinek, és bár vannak egyértelmű pontok a listán, azért néhány lehetőség biztosan meglep majd. Az állás, amivel a legtöbb pénzt lehet felhajtani a vezetési tanácsadó. Ilyen munkakörben az átlagos évi fizetés 20 371 370 forint körül mozog, és munkaidejük nyolcvan százalékát mozgásban töltik.

Íme a lista:

1. Vezetési tanácsadó
2. Szabadúszó tervező
3. Utazó nővér
4. Kiskereskedelmi vásárló
5. Repülő pilóta
6. Globális eseménymenedzser
7. Könyvvizsgáló
8. Utazó író
9. Utazó fotós
10. Orvoslátogató
11. Toborzó
12. Utazási ügynök
13. Légiutas-kísérő
14. Síoktató

(Forrás: penzugyguru.hu; fotók: FreeDigitalPhotos.net)