Jump to content

A cégvezetőknek és a pilótáknak áll a világ

2017. 08. 28. 17:53

Továbbra is a cégvezetés a legjobban fizető foglalkozás Magyarországon, ugyanis a vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint – derült ki a Fizetesek.hu legfrissebb, augusztusi adataiból.

Szintén egymillió felett keresnek az országos igazgatók, átlagosan bruttó 1 millió 226 ezer forintot visznek haza. A pilóták bruttó 956 ezer forintos átlagbérükkel szintén a legjobban keresők között vannak.

A húsz legjobban fizető pozíció között mindössze négy olyan van, amely nem a cégvezetéshez vagy a menedzsmenthez köthető. A munkakategóriák között a cégvezetők átlagosan bruttó 768 ezer forintot keresnek. Félmillió forintos átlagbér felett más „ágazat” nincs is a Fizetesek.hu adatai szerint. Jól fizető kategória még a technika, fejlesztés (bruttó 493 ezer forint), a menedzsment (479 ezer), az információs technológia (460 ezer), valamint a telekommunikáció (405 ezer).

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint júniusban 297 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, a nettó pedig 198 ezer forint – mindkettő 14,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2016-os adatai szerint az egyik legkisebb bért a vendéglátóipar fizeti. Az ágazatban (az idegenforgalommal együtt) az átlagos bruttó bér 192 ezer forint, ennél csak a segédmunka fizet kevesebbet, átlagosan 148 ezret.

(Forrás: penzugyguru.hu; vg.hu; fizetesek.hu; kép: pixabay.com)