Jump to content

Történelmi csúcson a Bitcoin

2017. 10. 12. 17:23

Soha nem tapasztalt magaslatokba emelkedett a Bitcoin árfolyama csütörtökön. A kriptovaluta értéke a mai napon először lépte át a lélektani 5000 dollárt. Kora délután pedig ennél is jóval magasabban, 5200 dollár felett jegyezték a digitális fizetőeszközt. Ez az emelkedés 8 százalék körüli erősödést jelent.

Az elemzőket is meglepte ez a mértékű emelkedés, és nem is nagyon találnak rá magyarázatot – írja a MarketWatch. Kínai spekulációval magyarázzák néhányan a történteket, ugyanis az ázsiai ország hamarosan újra engedélyezheti a kriptopénzek kereskedelmét, bár ez még csak pletyka.

Az a lehetőség is felfelé hajthatja a virtuális pénz értékét, hogy a Goldman Sachs elkezdhet kereskedni a Bitcoinnal, mivel ez a Wall Streeten keresztül a mainstreambe vezetheti az alternatív valutát – véli Neil Wilson, az ETX Capital vezető piaci elemzője.

Az emelkedés további magyarázata lehet az a spekuláció is, amely szerint az Amazon platformjain lehetővé teszi a Bitcoinnal történő fizetéseket. Ha az online kereskedelmi vállalat meglépi ezt, akkor csak idő kérdése, hogy piaci riválisai, az eBay és az Alibaba is hasonló döntést hozzanak.

(Forrás: penzugyguru.hu; vg.hu)