Jump to content

Miért vásárol az alacsony áron túl kínai márkát a magyar?

2018. 05. 17. 17:25

Egyre inkább minőséget, remek ár-érték arányt és a hazai piacon elérhetetlen típusokat is kapunk online.

Magyarország vezető, kínai elektronikai termékeket tesztelő paltformja, a Rendeljkínait kérdőívének kitöltői alapvetően nem értenek egyet az általánosító közvélekedéssel, miszerint a kínai elektronikai termékek minden esetben „gagyik”.

A távol-keleti termékeket rendszeresen vásárló magyarok számára fontos a minőség – ezért is keresik a távol-keleti ország webáruházainak kínálatát, amelyek működési színvonalát, szolgáltatásait is megfelelőnek tartják.

A kínai online áruházakat használó válaszadók 62 százaléka vallja azt magáról, hogy számára kifejezetten fontos a vásárolt termékek minősége, míg mindössze százból 17 kitöltőnek nem a minőség az elsődleges döntési faktor a kínai elektronikai termékek kapcsán. Őket valószínűleg főleg az alacsony árak vonzzák a távol-keleti online áruházakba.

A kitöltők többsége határozottan a kedvező ár-érték arányt tartja a legfontosabb tényezőnek vásárlásai során – 97 százalékuk vallja azt, hogy számára ez lényeges szempont a kínai termékek választásakor.

A felmérés arra is választ keresett, hogy az árakon és a minőségen kívül mi jelentheti még a kínai termékek vonzerejét a magyar vásárlóknak.

Akik unják a Magyarországon elérhető, sokak által ismert és használt márkákat, akik szeretnek kitűnni a tömegből, sok esetben a távol-keleti webshopok kínálatában találják meg a különleges gyártókat és sok esetben az európai és amerikai termékek minőségével vetekedő eszközöket.

 

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)