Jump to content

Szakértőnk válaszol


Kérdések-válaszok

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne, hogy már van 2 unokám a harmadik január közepén érkezik. A fiam mentős a menyem a második gyerekkel gyesen van. Milyen anyagiakra számithatnak a három gyermek után? A menyem mennyi pénzt fog kapni? Válaszát előre is köszönöm.
A családi adókedvezmény mértéke éppen a harmadik gyerek megérkezésével emelkedik jelentősen, hiszen míg jövő évben két gyerek esetében gyermekenként 10 ezer forint adót lehet levonni, addig 3 gyereknél 33 ezer forint az adókedvezmény minden egyes gyerek után. Igaz, a nem túl magas fizetés esetén előfordulhat, hogy a család nem tudja teljes mértékig kihasználni az egyébként igénybe vehető kedvezményt.
2013. december. 14. 11:46
T.Szakértő!

A NESZ számlával kapcsolatban az a kérdésem lenne, hogy nyugdíjba vonuláskor megmaradhat-e a számla,és továbbra is adómentesen lehet befektetni rajta?

Köszönöm válaszát!
Igen, a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) felmondása a nyugdíjas évek alatt bármikor történhet, vagyis nem kötelező azt nyugdíjba vonuláskor megtenni.
2013. december. 14. 11:40
T Szakértő! Kérdezném, igénybe vehetek-e 3 gyermekre családi adókedvezményt,ha 2 eltartott kiskorú tanuló mellett,nevelt fiam 19. életévét töltötte idén,és megszakítva idén júniusban tanulmányait,október hónaptól ismét nappali tagozatos képzésen vesz részt? Házasságban élek,egy háztartásban mindhárom gyermekkel.

Köszönettel: V György
Amennyiben a fiú az első felsőoktatási szak-, alap-, vagy mesterképzésén vesz részt, és nem rendelkezik saját jövedelemmel, úgy eltartottnak minősül. Ezáltal pedig beleszámít az adókedvezmény mértékébe.
2013. október. 26. 14:29
Jó napot kívánok.Nevem Bartek Éva.1951.01.01. születettem.Én 2008-ban elmentem előre hozott öregségi nyugdíjban .Kérdésem: Újra kell számoltatnom a nyugdíjamat?Előre is köszönöm a válaszukat.
Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől számított 6 hónapon belül kérheti a nyugdíj összegének újbóli megállapítását, amennyiben van legalább 365 nap szolgálati ideje a korhatár előtti ellátásban részesülés ideje alatt. Ha ez nem teljesül, akkor azújraszámításra nincs lehetőség.
2013. október. 26. 14:27
Szeretném megkérdezni, hogy lakásfelújításra miért nem lehet igénybe venni a szocpolt? Fiaméknak három gyermekük van. Mind a ketten rendörök,bár a mennyem jelenleg gyesen van.Munkáltatói kölcsönből és a mi segitségünkkel vettek egy régi parasztházat Borsodivánkán.Be költözni azonban nem tudnak mert a felújításra már nem maradt pénz.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Szabóné Székely Mária.
Készült ugyan törvénytervezet az úgynevezett félszocpol bevezetésére, amely támogatást nyújthatna lakásfelújításra is, ám ez a mai napig nem került a parlament elé. Az újra bevezetett szocpol pedig csak új lakóház építéséhez, vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújt segítséget.
2013. október. 26. 13:35
1   2   3   4   5   6   7   8   ...   43   44   45   46   47   48   49   50