Jump to content

Szakértőnk válaszol


Kérdések-válaszok

A kérdésem az lenne Önökhöz,hogy én tavaly júliusba összeköltöztem a páromhoz az ő lakásába,így kijelentkeztünk a családdal a sajószentpéteri,svájci frankos tartozású,3 éve nem fizetett jelzáloggal terhelt családiházból

Sajnos most úgy néz ki,hogy vissza kell költöznöm,de ahogy olvastam a tájékoztatót,nem élhetek azzal a helyzettel,hogy az Eszközkezelőnek eladhassam a lakást,mivel tavalytol eddig más címen laktunk a gyermekeimmel.Lehetséges a segítségük annak ellenére,hogy ez így alakult,és hogy ha visszaköltözöm az eladósodott ingatlanba,ismét ott fogom lakni,így eladhatom Önöknek!Kérem mihamarabbi válaszukat!Előre is köszönöm szépen!
A Nemzeti Eszközkezelő oldalán található feltételek értelmében csak az ajánhatja föl az ingatlanát az államnak megvételre, akinek az állandó lakcíme 2011. szeptember 28-án és azt követően folyamatosan a hitel fedezetéül szolgáló, megvételre felajánlott lakóingatlan volt. Mivel ha a számos jogosultsági feltétel közül akár csakaz egyik is nem teljesül, nem vehető igénybe az Eszközkezelő segítsége.
2013. október. 02. 10:55
Nyugdíjas pedagógusként szeretnék munkát vállalni úgy, hogy a nyugdíjam ne veszítsem el.Milyen lehetőségeim vannak, milyen munkát végezhetek?
Közalkalmazottként, vagy közszolgaként nem vállalhat munkát a nyugdíj megtartása mellett. Amennyiben a privát szférában helyezkedik el, úgy abban az esetben nem vész el a nyugdíja, ha az éves jövedelme nem éri el a minimálbér 18-szorosát, ami jelenleg 1 milió 764 ezer forint.
2013. október. 02. 10:51
38 év munkaviszony után 60 és fél év életkor elérésével el lehet-e menni korkedvezményes nyugdíjba, csökkentett járandóság mellett?

Előre is köszönöm válaszát.
Korkedvezményes nyugdíjazásra 2011 óta nincs lehetőség, legfeljebb azoknál a nőknél, akik elérték a 40 év munkaviszonyt.
2013. október. 02. 10:50
Egy telefonszámot szeretnék kérni, az Önökét.

Köszönöm: Lázárné Nagy Ibolya
Szerkesztőségi telefonszámot sajnos nem áll módunkban kiadni, de írásban feltett kérdésére a legnagyobb örömmel válaszolunk!
2013. október. 02. 10:00
Tisztelt szakértő! Hová érdemes befektetni,hogy a kicsiből sok legyen?
Ehhez számos lehetőség áll a rendelkezésére. Azt javasoljuk, vegye fel a kapcsolatot a NarancsJuice pénzügyi tanácsadóival, akik naprakészen követik a megtakarítási formákat, és ingyenes tanácsokkal segítenek kiválasztani a leginkább megfelelő megoldást. Kattintson ide: http://www.penzugyguru.hu/rovat/tanacsadoink
2013. augusztus. 06. 10:04
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   43   44   45   46   47   48   49   50