Jump to content

Szakértőnk válaszol


Kérdések-válaszok

Tisztelt Szakértő!Babát tervezünk jövő évre a férjemmel, és erősen elgondolkodtam az egyik önsegélyező pénztárba való belépésre, mivel adójóváírás is van, illetve ha számlát kérek, kifizetik abból az összegből, amit befizettem (de mégis több a kamat és az adójóváírás révén, mintha bankba tenném).

Ami aggaszt, hogy ténylegesen megéri-e, a férjem ugyanis attól fél, hogy ezt is elvehetik, mint nem is olyan régen a magánnyugdíjpénztárit.

Ön szerint melyik pénztárba való belépés lenne jó: Életút vagy az Izys a megbízhatóbb? Az Életút önsegélyezőben lévő maradék összeget vajon át lehet tenni kilépés esetén az önkéntes nyugdíjpénztárba (ugyanennél van)?

Van értelme belépni, vagy csak "elhiszem", amit a média nyom, az önsegélyező pénztári szerepvállalásról?

Köszönettel: Markovicsné
Fontos megérteni, hogy a kormány csupán a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítását valósította meg, az önkéntes pénztárak, illetve az önsegélyező szolgáltatások helyzete nem változott. Mivel ezek önkéntes alapon működnek, nem pedig kötelezően, így nem várható, hogy a jövőben ezek esetében bármilyen változás következzen be.
2013. július. 01. 10:58
tisztelt e.kezelö.a kérdésem az lenne hogy mi igénybe tudnánk e veni az eszközkezelöt? 2 kiskoru gyermekem van családipotlékot kapok rájuk de semije más támogatást nem . nem kapok segéyt sem . viszont 20008 ban vettük fel a hitelt.amit család segitségével tudtunk eddig fizetni , de mostmár nem fogjuk tudni nem tudnak többet segiteni , a férjem 50 ezer ft keres 4 orában én gyesenvagyok.igénybe tudnánk venni és ha igen akkor van erre határidö? illetve.a 180 ezer ft elmaradást honan nézik ? mikortol ? köszönöm válaszát.
Az Eszközkezelőnél feltétel, hogy az adós 2013. január 1-je előtt legalább 180 napos tartozással rendelkezzen, így amennyiben ez nem teljesült, úgy az Eszközkezelő a jelenlegi jogszabályok értelmében nem tud segíteni.
2013. július. 01. 10:55
Tisztelt szakértő!

2007-ben egy adott pénzintézettől kecsegtető ajánlattal szabad felhalsználású jelzáloghitelt vettem fel, 4 MFt-ot (svájci frankban).

Folyamatos törlesztő részlet megfizetése mellett jelenleg 6.500.000 ft tartozásom áll fennt. Mivel a jelenlegi havi törlesztés összege eléri a havi nettó jövedelmem 75 %-át, így fizikai lehetetlenség ennek kiegyenlítése. Ezen dolgok ismeretében nem marad más lehetőségem, mint:

1. közös értékesítés

2. árverezés útján történő elárverezés

Kérdésem: amennyiben árverés útján az adott ingatlant - áron alul pl. 4,5 MFt-ért sikerül értékesíteni, abban az esetben mi történik a fent maradó 2 MFt-al?

Erre kérem szíves szakértői válaszát!

Az ügy határidős sürgőssége miatt szíveskedjen mielőbbi válaszát a fent megadott e-mail címre megküldeni.

Szíves válaszát előre is köszönöm:

Kiss István
A banknak sem érdeke, hogy az ingatlant áron alul értékesítsék, hiszen ezzel gyakorlatilag le kellene mondania a hitel visszafizetésének jelentős részéről, tehát az árverezést csak a legvégső esetben alkalmazzák. Fontos, hogy mielőbb jelezze a bank felé a várható nehézségeit, és így közös megoldást tudjanak találni a hitel rendezésére az ingatlan eladásával.
2013. július. 01. 10:46
én sajnos április óta nem tudom fizetni akkor én soha nem leszek jogosult a vagyonkezelöre?
Az Eszközkezelő jelenleg akkor tud segíteni, ha a tartozást a hiteles 2013. január 1-jén már legalább 180 napja nem tudta fizetni.
2013. július. 01. 10:02
Ez év júliusától nem fogjuk tudni fizetni a jelzáloghitelünket. Az ingatlan hitelnyújtáskori becsült értéke 11-12 millió ft volt. Ez most is az irányadó a 15 millió ft értékhatár esetében a nemzeti eszközkezelő részéről vagy felbecsülik most is? Meg kell várnunk hogy elteljen a 3 havi nem törlesztés vagy korábban kérhetünk információt arra vonatkozóan hogy lehetőségünk van-e arra, hogy a nemzeti eszközkezelő megvásárolja az ingatlanunkat? Ha igen, kitől? Egyéb feltételekben megfelelünk a kitételeknek.Válaszukat várva, üdvözlettel: Tóthné
Igen, az Eszközkezelő által figyelembe vett forgalmi érték a jelzáloghitel-szerződés megkötésekor becsült érték. Ugyanakkor az Eszközkezelőnél feltétel, hogy a devizaadós 2013. január 1.-én már 180 napos elmaradásban legyen a törlesztővel, kivéve, ha a tartozás finanszírozásához korábban vettek föl áthideló kölcsönt.
2013. június. 09. 18:39
1   2   3   ...   5   6   7   8   9   10   11   ...   49   50   51