Jump to content

Szakértőnk válaszol


Kérdések-válaszok

Tisztelt Szakértő!Létezik jelenleg önerő vagy kezdőbefizetés nélküli, egy ember számára is megfizethető havi törlesztésű (cca. 120-150 ezer hufig terjedő) lakáslízing modell, lehetőleg újépítésű lakáshoz? Nincs gyerekem, nem is akarok, később sem fogok akarni, tehát ezek a megoldások kiesnek. Btw., felháborítónak tartom, hogy az összes hiteltanácsadó a szülést javasolja, ha az altestemmel akarnék pénzt keresni, nem lenne szükségem a bankokra. :)
Nincs lehetőség arra, hogy önerő felmutatása nélkül vegyen igénybe lakáslízing konstrukciót. A lízing - akárcsak a hitel - legfeljebb az ingatlan értékének 80 százalékára nyújthat fezdetet.
2013. június. 09. 18:38
Tisztelt Szakértő!

Sajnos már nem tudjuk fizetni a hitelünket,majdnem minden feltételnek megfelelünk,csak szociális segélyben nem részesülünk. Ilyen helyzetben már nem is tud segíteni az eszközkezelő?/ Lakásvisszabérlés/

Tisztelettel : Horváth Rita
Az Eszközkezelő akkor segít, ha a hiteladós vagy a vele egy háztartásban élő hozzátartozója ápolási díjban vagy saját jogú nyugellátásban (öregségi nyugdíj vagy rehabilitációs járadék) vagy megváltozott munkaképességű személyek ellátásában (rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás) részesül;

VAGY


legalább egy, családi pótlékra jogosító gyermek nevelése mellett rendszeres szociális segélyben vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatásban vagy lakásfenntartási támogatásban részesül vagy közfoglalkoztatási jogviszonyban áll, vagy a háztartásban nevelt gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

2013. június. 09. 18:36
Azt szeretném kérdezni, hogy 1986-1987-ben folyósított özvegyi nyugdíj mikor éled fel,ha a NYUFIG-tó 2002.-ig nevemre járadék volt folyósítva, és utazási kedvezményben is részesültünk gyermekemmel.

Az özvegyi nyugdíj akkor éled fel, ha az nem újraházasodás miatt szűnt meg és az özvegyi nyugdíjra jogosító feltételek valamelyike:
- a házastárs 1993. március 1-je előtt bekövetkezett halála esetén az özvegyi nyugdíj megszűnésétől számított tizenöt éven belül,
- a házastárs 1993. február 28-át követően bekövetkezett halála esetén az özvegyi nyugdíj megszűnésétől számított tíz éven belül bekövetkezik.


A házasságkötés miatt megszüntetett özvegyi nyugdíjra jogosultság a házasság megszűnése után akkor éled fel, ha az igénylő a házasságkötéskor az 1998. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezések alapján végkielégítést nem vett fel és az igénylőt a házasság létrejötte nélkül az özvegyi nyugdíj egyébként megilletné.

2013. június. 09. 18:30
Üdvözlöm, szeretném az Eszközkezelő segítségét igénybe venni, egy feltételnek nem felelünk meg, nincs kiskorú gyermek, viszont édesanyám is velünk él 74 éves és tulajdonos az ingatlanban.Teljesen reménytelennek érzem a helyzetemet, kérem segítsen.

Semmilyen könnyítést nem tudok igénybe venni, mert egyrészt már 2 könnyítést igánybe vettünk( több lehetőséget nem biztosíít az Unicredit Bank) másrészt időközben elváltam a volt férjem ( adóstárs)külföldön él és mindenféle könnyítés közjegyző előtt aláírás köteles.

Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel: V. Gáborné
Az Eszközkezelő segítségét abban az esetben is igénybe veheti, ha egy a háztartásban öregségi nyugdíjra jogosult személy is él. Ilyenkor nem szükséges, hogy kiskorú gyermek is legyen a családban.
2013. június. 09. 18:26
Tisztelt Szakértő!

Visszahozzák-e a korengedményes/korkedvezményes öregségi nyugdíjt? 43 éve dolgozom, 59 éves múltam, milyen esélyem van arra, hogy nyugdíjba mehessek?

Üdvözlettel: Tóth János
Bár kormányzati kommunikáció szintjén időről időre előkerül a téma, egyelőre nincs konkrét jele, hogy a közeljövőben ismét lehetőség lesz korengedménnyel nyugdíjba vonulniuk a férfiaknak is. Így nyugdíjba vonulni csak a nyugdíjkorhatár betöltését követően lesz lehetősége.
2013. június. 09. 18:16
1   2   3   ...   6   7   8   9   10   11   12   ...   49   50   51